Sauna en zwangerschap

De sauna is een uitstekende manier om te ontspannen ook tijdens de zwangerschap. Het is bevorderlijk voor de vochtafvoering en pijnlijke bekkenspieren worden eventjes ontlast door middel van het zwembad. Bent u zwanger en niet eerder in een sauna geweest? Dan raden wij het in dat geval af om naar een sauna toe te gaan. Uw lichaam is namelijk niet gewend aan de hoge temperaturen en de temperatuurswisselingen.

Bent u gewend aan een sauna bezoek en u bent nu zwanger? Houd dan rekening met de volgende punten:–  Vermijd de eerste 3 maanden van de zwangerschap de sauna, ook als u de sauna gewend bent. Het kindje is dan nog volop in de ontwikkeling en de hoge temperatuur kan schadelijk zijn.
– Ga niet langer dan 10 minuten in de sauna
– Neem plaats op het laagste bankje dicht bij de uitgang. Op die manier kunt u de sauna gemakkelijk verlaten wanneer het voor u te warm wordt.
– Vermijd sauna’s met een te hoge temperatuur (90-95 graden)
– Koel langzaam en goed af
– Neem een langere rustperiode dan normaal uw lichaam heeft moeite met de grote temperatuurswisselingen
– Infraroodsauna wordt afgeraden vanwege de straling van de infraroodlampen.
– Zonnebanksessie raden wij u niet aan omdat u een verhoogde kans heeft op een zwangerschapsmasker. Een zwangerschapsmasker is een vorm van hyperpigmentatie in uw gezicht dat ontstaat door de UV straling en zwangerschapshormonen.
– De laatste zes weken raden wij baden waarin u zit, ligt of drijft af. Denk hierbij aan whirlpools, hottubs en kruidenbaden. In theorie zou u al enige ontsluiting kunnen hebben. De kans op een infectie wordt daarmee verhoogd. Zwemmen kan wel.

Wij hebben een speciale kolfruimte waar u gebruik van kunt maken. Bij de receptie is er gelegenheid om de gekolfde melk koel te bewaren.

Behandelingen
De eerste 3 maanden van de zwangerschap kunnen wij u helaas geen massage aanbieden vanwege de ontwikkeling van het ongeboren kindje.

Na de eerste 3 maanden hebben wij een specifieke ‘zwangerschapsmassage’ met een speciaal kussen waardoor op de buik liggen mogelijk is. Deze massage focust zich op ontspanning zodat het lichaam weer tot rust komt.

Uiteraard is het wel mogelijk om tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap een van onze heerlijke gezichtsbehandelingen en/of een rustgevende hoofdhuidmassages te reserveren.

Algehele contra-indicaties bij massage– Bij gebruik antibiotica
– Bij hartklachten en hartafwijkingen
– Bij gebruik bloedverdunners
– Bij zwangerschap tot 14 weken
– Bij koorts of infecties zoals griep, verkoudheid, keelontsteking
– Bij kanker
– Bij steenpuisten
– Bij besmettelijke huidaandoeningen
– Bij algemene slechte toestand
– Bij ontstekingen
– Bij een te lage bloeddruk