De SpaSereen Maastricht belevenis

Wat neemt u mee naar de sauna?

Voor de eerste keer naar de sauna gaan, kan best spannend zijn. Wat kunt u verwachten en wat neemt u allemaal mee? In welke volgorde dient u de faciliteiten te bezoeken? En moet u eigen eten en drinken meenemen?

Dit neemt u mee naar de sauna

Om maar direct antwoord te geven op die laatste vraag; SpaSereen Maastricht beschikt over een restaurant waar u voor een schappelijke prijs heerlijk kunt eten. De hele dag serveren wij prachtige gerechten en tussendoortjes, aangevuld met een goed glas wijn of gezonde smoothie. U kunt dit nuttigen op ons terras, maar ook binnen, waar de sfeer zeer aangenaam is.

Om optimaal te genieten van uw saunabezoek dient u het volgende mee te nemen:

 • Een badlaken of hamamdoek, lekker groot, zodat u erop kunt liggen.
 • Slippers.
 • Een badjas.
 • Extra handdoeken om u mee af te drogen na het douchen of om uw natte haren in te wikkelen.
 • Een flesje water of ander hydraterend drankje.
 • Op badkledingdag: uw badkleding.

Geen zin om dit zelf mee te nemen of bent u iets vergeten? U kunt uw handdoeken, badjas en/of slippers ook bij ons huren.

Het saunaritueel

Eigenlijk kunt u uw dag geheel naar eigen wens invullen. Een saunaronde begint wel altijd met een bezoek aan het toilet en daarna een warme douche. Voor een goede hygiëne maakt u uw lichaam vrij van bijvoorbeeld huidverzorgende producten en deodorantresten ook al heeft u thuis gedoucht. Daarna droogt u zich af, zodat de hete lucht van de te bezoeken saunacabine direct in aanraking komt met uw huid. Wanneer u nat de cabine in zou gaan, bemoeilijkt u het transpireren.

Voor u een cabine ingaat, is het fijn ons voetenbad te proberen. Door het warme water wordt het bloed in de voeten warmer en daarmee het lichaam voorbereid op de saunagang.

U laat uw slippers voor de saunacabine staan en dan hoeft u alleen nog maar te genieten. Liggend of zittend op een handdoek, met de billen en voeten op gelijke hoogte, omdat men hierdoor gelijkmatiger opwarmt. U kunt op de onderste banken starten. Geoefende sauna-gasten nemen vaker op de hogere banken plaats.

Na een saunabezoek voorziet u uw longen van zuurstof in onze tuin. Maak een korte wandeling of neem een paar minuten plaats op een ligbedje. Het is belangrijk om af te koelen. Dat kan in ons dompelbad, maar u dient wel eerst uw transpiratie af te spoelen (ook van uw hoofd en haren).

U brengt uw lichaam weer op de normale temperatuur met wederom een voetenbad. Hierna volgt een periode van rust, waarin u uw lichaam voedt met drinken en eten. Ons restaurant staat bekend om de culinaire hoogstandjes van onze chefkok. Laat u elke seizoen weer verrassen door een nieuw menu!

U bent nu weer helemaal klaar voor een volgende ronde! Gezien onze ruime openingstijden heeft u alle tijd om bijvoorbeeld wel drie saunarondes te doen.

Saunaronde in 7 stappen

 • Toilet & douche
 • Voetenbad
 • De sauna (6 à 15 minuten)
 • Buitenlucht
 • Afspoelen en dompelbad
 • Voetenbad
 • Rust, eten & drinken  (minimaal 15 minuten)

Sauna opgietingen

Een saunabezoek aan SpaSereen Maastricht is een hele ervaring. Naast de vele saunafaciliteiten en baden, bieden wij ook dagelijks diverse traditionele opgietingen en scrubsessies aan. Onze saunameesters zijn pro’s in het organiseren van spectaculaire opgietingen en ontpoppen zich tot ware showmasters. Lees verder over ons Belevenisprogramma.

Scrubsessies

Ook een scrubsessie mag niet ontbreken tijdens een dagje sauna. Wij bieden dagelijks de Kuusi scrub aan voor het gehele lichaam en elk huidtype. Dit is een luxe, kalmerende, van oorsprong Finse, houtscrub gemaakt van geheel biologische Finse Dennenhoutvezel. Wilt u weten waar en wanneer deze scrubsessie plaatsvinden? Neem een kijkje in ons Belevenisprogramma.

Sauna aanbiedingen

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe acties en tijdelijk voordeel? Schrijft u zich dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Zo mist u geen enkel saunavoordeel.

Sauna met overnachting

SpaSereen Maastricht bezoeken en blijven overnachten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Wij zijn gevestigd op Dormio Resort Maastricht en kunnen u met korting een wellnessbezoek met overnachting aanbieden en hebben zelf een zeer scherp Hotel Arrangement.

Wilt u zich goed voorbereiden op uw bezoek aan SpaSereen Maastricht? Bekijk dan alvast onze plattegrond. De openingstijden, tarieven, contactgegevens, routebeschrijving en huisregels van SpaSereen Maastricht vindt u ook hier op deze pagina.

Badkledingdag sauna

Veel mensen denken dat iedereen op een wellnessresort de hele dag naakt rondloopt. Dat is niet het geval. In de sauna wikkelen veel mensen een handdoek om en op het saunaplein (en in het restaurant) draagt iedereen een badjas. Toch kan de drempel voor u toch nog te hoog zijn. Ga dan een keer op een badkledingdag naar de sauna. Op zo’n dag is iedereen verplicht om badkleding te dragen.

Werken bij SpaSereen Maastricht

Wij zoeken altijd nieuwe collega’s. Kom ons team versterken en bekijk welke vacatures we nu open hebben staan.