Meditatie

Meditatie vindt haar wortels in eeuwenoude tradities uit India. Het gaat over bewustwording van wie we in essentie zijn. Een sessie duurt ongeveer 30 minuten en leidt tot een diepe ontspanning van lichaam en geest terwijl u volledig wakker en aanwezig blijft.

In een meditatie nemen we helder waar en verwelkomen alles dat aanwezig is: sensaties, gevoelens, emoties, gedachten, overtuigingen… zoals ze op dat moment zijn. We onderzoeken deze met openheid en nieuwsgierigheid. Zonder oordeel. En zonder er iets aan te moeten veranderen. Het zijn boodschappers die ons kunnen helpen ons terug te brengen naar wie we in onze kern zijn.

Door vanuit de positie van een getuige te kijken naar al die komende en gaande objecten kunnen we ons ermee identificeren (we zíjn niet onze emoties, gedachten), terwijl we er wel mee verbonden blijven. We hoeven er geen afstand van te doen. We kunnen het uitnodigen voor een ‘kop thee en een goed gesprek’. Zodat we juist en weloverwogen kunnen handelen.

Meditaties

Een bezoek aan SpaSereen Maastricht is een mooie gelegenheid voor een meditatie. U heeft dan alle rust om wat u hebt ervaren mee te nemen in de rest van de dag bij SpaSereen of mee naar huis.

Meditaties vinden plaats op vrijdagen en zondagen. Daarnaast organiseren wij opgietingen, klankschalenrituelen en scrubrituelen. Bekijk hiervoor ons belevenisprogramma en stel alvast uw dag samen.

Reserveren is mogelijk bij de receptie voor slechts € 6,- per persoon.

Online reserveren