Veel gestelde vragen

Over de sauna bestaan nogal wat vragen. Over hygiëne bijvoorbeeld. Over zwangerschappen. Over temperatuur. Over van alles en nog wat. Bij deze geven wij antwoord op veelgestelde vragen.

Verhoogt sauna je natuurlijke weerstand?

Ja, door wekelijks naar de sauna te gaan wordt je weerstand aanzienlijk verhoogd. De temperatuurswisselingen harden als het ware je lichaam. Door te zweten worden afvalstoffen uit je lichaam verwijderd. Je bent beter bestand tegen diverse ziekten.

Wat is het effect van sauna op stijve, overwerkte en vermoeide spieren?

De warmte van de sauna bevordert je bloedsomloop. Daardoor verbranden er afvalstoffen en krijgen je spieren zuurstofrijk bloed. Zo herstellen ze zich sneller.

Kun je in de sauna ontstressen?

Sauna helpt je ontspannen. Je lichaam komt er tot rust door de dagelijkse stress uit te zweten. Na een bezoek voel je je herboren.

Welke gevolgen heeft sauna voor je huid?

Sauna zorgt voor een mooie, frisse huid. Door te transpireren worden je poriën gereinigd. Dode huidcellen laten los. Door de verhoogde bloedcirculatie krijgt de huid natuurlijke voedingsstoffen aangevoerd. Met een mooie teint en een goede textuur als resultaat.

Hoe hygiënisch is het in de sauna?

Voor iedere sauna gelden strenge regels op het gebied van hygiëne. Zo wordt het water gecontroleerd door de Provincie met C-MARK als uitvoerend orgaan. Alle wettelijke normen en de voorschriften worden strikt nageleefd. Je kunt veilig en wel een (sauna)bad bij SpaSereen nemen.

Kan ik naar SpaSereen als ik zwanger ben?

De sauna en/of massage zijn een uitstekende manier om te ontspannen ook tijdens de zwangerschap. Klik hier voor meer informatie.

Hoe warm wordt het in de saunacabine?

Dat hangt van de cabine af. Er zijn cabines met verschillende temperaturen. Je kunt veelal kiezen uit 60º of 90ºC.

Wat is een lølly/opgieting/aufguss?

Een lølly is een houten lepel waarmee water op de saunakachel wordt gesprenkeld. Door de verdamping ervaar je een warmtestoot. Dit voorkomt dat het in de cabine te droog wordt. Dit ritueel wordt ook wel aufguss of opgieting genoemd.

Welke dresscode geldt er voor de sauna?

Bij ons heeft die dresscode letterlijk niets om het lijf. In de cabine zelf ben je welkom in Adam- en/of Evakostuum. Dat geldt ook voor het stoom- en zwembad. In de rustruimtes en het restaurant draagt men een badjas.

Hoe bouw ik een saunarondje op?

Ieder saunabezoek begin je met douchen. Neem een voetenbad als warming-up voor het eigenlijke werk. Ben je lekker op temperatuur, ga dan de sauna in. Na het verblijf in de sauna, eerst (koud) douchen en dan neem je een dompelbad om af te koelen. De rustruimte is het eindpunt van je rondje. Daarna begin je weer van vooraf aan. Voor meer informatie kun je de pdf downloaden.

Wat heb je allemaal nodig voor een saunabezoek aan SpaSereen?

Om een saunabad te nemen heb je tijd nodig. Minimaal twee uur. SpaSereen biedt je overigens vele mogelijkheden om gerust 5 à 6 uur door te brengen. Daarnaast heb je 2 badlakens nodig. Een om op te zitten of liggen en een om je af te drogen. Als laatste zijn een badjas en badslippers noodzakelijk. Het is overigens ook mogelijk om badhanddoeken, badjas en slippers bij ons te huren.

Hoe vaak kun je naar de sauna gaan?

In principe kun je iedere dag naar de sauna gaan. Maar eens in de veertien dagen is eveneens goed. Dan bouwt je lichaam weerstand op en profiteer je van alle uitwerkingen.

Vanaf welke leeftijd zijn kinderen welkom bij SpaSereen?

Kinderen zijn bij SpaSereen welkom vanaf de leeftijd van veertien (14) jaar. Helaas kunnen wij hierin geen uitzonderingen maken. In de meeste gevallen vragen wij om legitimatie. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Heeft SpaSereen ook dames- of badkledingdagen?

SpaSereen heeft geen speciale badkleding of damesdagen. Op alle dagen zijn zowel dames als heren ongekleed welkom.

Heeft SpaSereen ook een kolfruimte?

SpaSereen heeft een speciale ruimte ingericht waar moeders in alle rust kunnen kolven. In deze ruimte is tevens een stopcontact aanwezig. U kunt de melk in een afgesloten flesje afgeven bij onze receptie waar deze gekoeld wordt bewaard tot u naar huis gaat.

Is er cameratoezicht?

SpaSereen heeft conform de Wet bescherming persoonsgegevens alleen camera’s in ruimtes waar mensen gekleed zijn. In ruimtes waar mensen ontkleed (kunnen) zijn niet. Het gebruik van cameratoezicht is voor beveiliging van onze gasten en medewerkers. Het cameratoezicht voldoet aan alle eisen, zoals deze zijn opgesteld door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Kan ik bij SpaSereen met credit card betalen?

Het is bij SpaSereen mogelijk om met MasterCard en Visa te betalen. Uiteraard accepteren wij ook pinbetalingen. American Express accepteren wij op dit moment niet.

Kan ik bij SpaSereen de Nationale Sauna & Wellness Cadeaubon verzilveren?

SpaSereen heeft een eigen cadeaubon. Klik hier om de SpaSereen cadeaubon te bestellen.
Naast de eigen cadeaubon accepteert SpaSereen ook de Nationale Sauna & Wellness Cadeaukaart.

Pluimen, Optimel punten en de Iris Cheque (voorheen de VVV bon/cheque) zijn niet bij SpaSereen te verzilveren.